Sėklų mainai Vilniaus Kaziuko mugėje

 

Sėklų mainai Vilniaus Kaziuko mugėje kovo 3 d. (šeštadienį) 13 val. Malūnų ir Maironio gatvių sandūroje, prie tiltelio iš Užupio, „Pabusk kaimas“ salelėje.

Sėklų mainų metu „Maža sėklytė – didelis stebuklas“ tema kalbės Edita Jakubauskaitė ir papasakos apie didžiausias ir mažiausias pasaulyje bei Lietuvoje augančių augalų sėklas. Taip pat atsakys į klausimus: kurios sėklos yra valgomos ir gydančios, o kurios – nuodingos, kaip reikia paruošti sėklas, kad jos sudygtų pavasarį ir kodėl joms būtinas šaltis, kodėl kartais nedygsta norimas augalas?  Edita Jakubauskaitė – Vilniaus universiteto Botanikos sodo vyriausioji specialistė, sėklų kolekcionierė, puslapio www.medeinos.lt tinklaraštininkė.

„Pabusk kaimas“ salelėje taip pat išgirsite apie sveiką maistą, Melkio mokyklos vaikų kasdienius džiaugsmus, užsiimti veikla, kaip kad kanapinių virvelių ir apyrankių pynimas ar mandalų piešimas (užsiėmimas vaikams), atrasti medelių sodinukų iš Natalijos medelyno ar panirti į sutartinių garsus, atsipalaiduoti smagiuose šokiuose. Tai tik kelios gausios programos dalys. Visą ją galite rasti čia:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *