Vladimiro Megre knygų skaitytojų susitikimas Klaipėdoje

Gruodžio 15 d. (šeštadienį) 12 val. Klaipėdos moksleivių saviraiškos centre, posėdžių salėje (Smiltelės g. 22, Klaipėda) rengiamas antras neeilinis Vladimiro Megre knygų skaitytojų susitikimas.

Susitikimo tikslas – mums, aktyviems V. Megre knygų skaitytojams, išmokti apsijungti, susivienyti ir vieningai spręsti mums svarbius klausimus vienbalsiu sutarimu, viešės (rus. Вече) principu.

Pirmojo susitikimo Vilniuje metu mes vienbalsiai sutarėme dėl mus jungiančių esminių pasaulėžiūrinių teiginių pateiktų V. Megre knygose bei vienbalsiai nusprendėme dėl poreikio kurti naują asociaciją.

Primename, kad šiandien, mielieji, turime labai rimtą situaciją savo šalyje. Ilgą laiką mes kaip bendruomenė buvome abejingi tam kas vyko aplink. Bandymų apsijungti ir vieningai spręsti esmines problemas esančias mūsų šalyje nors ir būdavo, tačiau jie baigdavosi kritika ir galiausiai mūsų pačiu abejingumu. Ir štai priėjome liepto galą. Nusigyvenome iki to, kad mūsų šalyje iš padorių šeimų atiminėjami vaikai. Visas šis vaikų atiminėjimas jau įtraukia ir mūsų bendraminčių šeimas!

Todėl kviečiame visus geros valios žmones, kurie nuoširdžiai nori drauge apsijungti ir ieškoti bendro sprendimo išeinant iš susidariusios padėties, atvykti į susitikimą. Mes, suprantantys, kad reikia gyventi giminės sodybose (rus. Родовое поместье) bei suvokiantys jos giliąją prasmę, nešame didžiulę atsakomybę prieš savo giminę (rus. Род) savo mažąją ir didžiąją tautą (rus. Народ) bei visą savo planetą Žemę. Būtent nuo mūsų gebėjimo apsijungti, susitarti ir veikti išvien daug kas priklausys.

Tau, mano svajonei žmonės padės. Savo mažais beveik nevaldomais spindulėliais. Bet jų bus daug, ir jūs visi drauge įgyvendinsite svajonę materialioje tikrovėje. Persikelsit per tamsiųjų jėgų laiko atkarpą. Kitus perkelsit. (iš knygos „Anastasija. Esu tiems, kam esu“)

Numatoma susitikimo eiga:

1. Susikabinimas rankomis ir tylos minutė.
2. Mus jungiančios V. Megre knygose išdėstytos pasaulėžiūros svarbiausių teiginių prisiminimas bei aptarimas.
3. Trumpas apibendrinimas, kas nuspręsta pirmo susitikimo Vilniuje metu.
4. Aptarti asociacijos kūrimo klausimus:
– Išsiaiškinti ką kiekvienam reiškia žodis asociacija, ko kiekvienas iš jos tikisi ir kaip ją suvokia? Ar ji iš vis reikalinga?
– Koks turėtų būti asociacijos pavadinimas? Šiuo metu pasiūlyti variantai yra: Giminės sodybų asociacija, Lietuvos giminės sodybų asociacija, Skambantys kedrai, Meilės erdvė.
– Viešės principas

Kviečiame pasidalinti šia žinia su visais, kam tai gali būti svarbu, bei laukiame jūsų pasiūlymų ir minčių šiam susitikimui.

Pasiteiravimui:
8 607 28 440 Edmundas Ščerbina
8 682 46 139 Ingrida Žitkauskienė
8 648 43 679 Algirdas Švanys

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *