Noriu sukurti laimingą šeimą

Šiandieniniame pasaulyje laimingą šeimą kebloka rasti. Žmonės nebesugeba rasti sau tinkamos antros pusės ir išlaikyti meilę šeimoje. Šeimose pykstamasi, paleistuvaujama, daug šeimų išyra, dažnas žmogus yra nelaimingai be atsako įsimylėjęs ar tiesiog vienišas ir beveik nuleidęs rankas. Nesinori tikėti? Ką gi, pažvelkime į statistiką iš arčiau. Vienišumas patapo dar viena mūsų civilizacijos liga, kuri, deja, įsigyvenusi ir manyje ir kurią reikia spręsti.

Šeima – tai žmogaus gerovės pagrindas. Kaip ją sukurti? Kaip rasti, atpažinti savo antrą pusę, su kuria amžinai gyventumėte, kurtumėte ir išsaugotumėte abipusę meilę ir laimę šeimoje? Kokios priežastys, kad daugumai laimingos šeimos sukurti visgi nepavyksta? Šie klausimai labai svarbūs ir verti visokeriopo dėmesio. Trumpo atsakymo į juos aš nežinau. Gyvenimas margas. Situacijų daug. Žmonių poreikiai įvairūs.

Verčiau pasidalinsiu vienu neseniai rastu būdu šiai savo vienatvės ligai gydyti. Su keletu bičiulių kiekvieną penktadienio vakarą nuotoliniu būdu susitinkame bendram apie 3 val. trukmės pokalbiui, kurio tikslas kits kitam padėti sukurti laimingą šeimą. Geriau pavėluotai negu niekada. Mūsų pokalbis atviras, aptariami tikri įvykiai su tikrais žmonėmis ir detalėmis. Pokalbyje visi lygūs. Kalbame rusiškai, taip eina tikriau išsireikšti, o kartu ir rečiau naudojamą kalbą praktikuojame. Kiekvienas pasidaliname, ką per savaitę nuveikėme, kad priartėtume prie savo laimingos šeimos vaizdinio įgyvendinimo tikrovėje. Visada būna pastebėjimų ir pasidalinimų iš šalies. Iš šono esmė būna aiškiau pastebima, nes kai viduje jausmai sukyla, tai viskas kaip per rūką. Pokalbį dažnai baigiame  artimiausios savaitės planais.

Mūsų besirenkančiųjų ratelis pilnokas. Būna neužtenka laiko viskam susikaupusiam išsakyti. Manau, tokių ratelių, tiek vyrų, tiek ir moterų (geriau atskirai), vertėtų vesti daugiau. Taip būtų daugiau dėmesio kryptingai skiriama pamatinėms vertybėms, ugdomas vyriškumas vyruose ir moteriškumas moteryse, išmokstama atsiskleisti ir išsakyti savo jausmus, bei kits kitam padėti susivokti ir ne tik… Kad būtų gausiau laimingų šeimų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.